Skip to main content

Kamerleden Partij voor de Vrijheid

1. Geert Wilders

44 jaar
  Image
 

Geert Wilders is sinds 1998 lid van de Tweede Kamer. Vanaf september 2004 vormde hij de Groep Wilders. Op 22 november 2006 nam zijn partij voor het eerst deel aan de verkiezingen. Het succes van de PVV was het op een na grootste debuut in de Nederlandse parlementaire geschiedenis: negen zetels.
PVV-fractieleider Geert Wilders houdt zich in de Kamer bezig met algemene politiek, Buitenlandse Zaken en integratie/immigratie(het laatste doet hij samen met Sietse Fritsma).
 




2. Fleur Agema

30 jaar, Zaanstad
   
Image
fotograaf Ronald Hoeben
 

Na een carrière in de Provinciale Staten van Noord-Holland zet Fleur Agema zich nu in voor heel Nederland. Haar specialiteiten zijn ruimtelijke ordening en volkshuisvesting. Maar zij bond ook de strijd aan met het subsidiewezen. De provincie Noord-Holland verspilt per jaar vele tientallen miljoenen euro's belastinggeld aan allerlei actiegroepen die zeggen op te komen voor een betere maatschappij, maar ondertussen vooral hun eigen belangen behartigen.
Agema is vice-voorzitter van de fractie en PVV-woordvoerder Volksgezondheid, alsmede tweede woordvoerder VROM, V&W, LNV en subsidies.

 




3. Raymond de Roon

54 jaar, Almere
   Image
 

Met de kandidaten op plaats drie en vier kiest de Partij voor de Vrijheid / Groep Wilders voor een helder beleid tegen onveiligheid en vooral tegen criminaliteit. Raymond de Roon ontmoette elke dag criminelen. Die verschenen voor hem in het gerechtshof van Amsterdam waar hij advocaat-generaal was, een van de hoogste functies in de rechtshandhaving in Nederland. De Roon zet zich in voor justitie met ambitie. Niet de cultuur van gedogen, maar harde maatregelen om de criminaliteit fors in te dammen. Minimumstraffen is goed begin, zegt hij. Dit is zijn uitgangspunt: "De burger moet er op kunnen vertrouwen dat zijn medeburgers hem niet naar het leven staan en dat zijn eigendommen gerespecteerd worden. De crimineel die zich daar niet aan houdt moet weten dat de samenleving het vertrouwen in die misdadiger opzegt. Dat moet gebeuren op een manier, die effectief is om het gevoel van vrijheid en veiligheid in onze maatschappij te herstellen."
De Roon is PVV-woordvoerder Justitie en Europese Zaken, alsmede tweede woordvoerder Binnenlandse Zaken, Financiën en Rijksuitgaven.

 




4. Hero Brinkman

41 jaar, Beemster
  Image
 

Hero Brinkman was twintig jaar als politie-inspecteur te vinden in de straten van Amsterdam, de laatste jaren als buurtregisseur in Amsterdam Oud-West waar onder andere de radicale El Tawheed-moskee staat. Brinkman dronk nooit thee met daders. Dit is wat dagblad Tubantia over hem schreef: "Hij is een man uit de keiharde praktijk. Vecht als politieman in Amsterdam al twintig jaar tegen krakers, wiettelers, junks, illegale handelaren, jeugdbendes en straatcriminelen. Tevergeefs, stelt hij, want de softe cultuur van politie en justitie in Nederland maakt hem het werken vrijwel onmogelijk. Voor Hero Brinkman is de tijd gekomen om de misstanden in het land vanuit Den Haag aan te pakken. Het is wat hem betreft de hoogste tijd voor een rigoureuze aanpak van criminaliteit. Het woord gedogen moet uit het woordenboek worden geschrapt. Enkele doelstellingen: hardere straffen, keiharde aanpak van het drugsprobleem, jonge criminelen in een opvoedingskamp, verbod op kraken."
Brinkman is PVV-woordvoerder Binnenlandse Zaken, Bestuurlijke Vernieuwing en Defensie.

 




>
5. Martin Bosma

42 jaar, Amsterdam
   Image
 

Martin Bosma werkte twee jaar in de Tweede Kamer voor de partij voordat hij verkozen werd tot Kamerlid. Na de moord op Theo van Gogh besloot hij dat het tijd werd zich in te zetten voor een beter Nederland. Bosma werkte als politiek secretaris van de toenmalige Groep Wilders en was ook campagneleider. Bosma studeerde politicologie aan de Universiteit van Amsterdam en sociologie aan de New School for Social Research in New York. Hij werkte als journalist bij onder andere CNN, ABC News, RTL, NOS Journaal, Veronica Nieuwsradio en de Wereldomroep. Voormalig directeur van de Nederlandse Radiogroep.
Bosma is fractiesecretaris, alsmede PVV-woordvoerder Onderwijs, cultuur en wetenschappen en Sociale Zaken. Hij is tweede woordvoerder Buitenlandse Zaken.

 




6. Dion Graus

39 jaar, Heerlen
   Image
 

Een hart van goud. En dat hart klopt vooral voor dieren. Graus: "Dieren zijn pas echt de zwakkeren in de samenleving." Dus: dierenrechten in de grondwet en geen pardon voor dierenmishandelaars. Dion Graus is een bekende Limburger. De provincie kent hem als presentator op TV Limburg, waar zijn programma al jarenlang tot het meest bekeken programma's behoort. Eerder zat hij bij een farmaceutische onderneming. Graus wil het fatsoen terug in Nederland. Desnoods met harde hand. Graus komt in Den Haag ook op voor ouderen, door hem steeds betiteld als de motoren van de economie. Juist de mensen die Nederland door de crisis en de oorlog hebben gesleept moeten volop gesteund worden, zegt Graus. Dus zijn de praktijken van luierdagen, niet-werkende airco's en overbevolkte bejaardentehuizen hem een doorn in het oog.
Graus is PVV-woordvoerder Economische zaken, Landbouw en van Welzijn en Sport. Hij is tweede woordvoerder Nederlands-Antilliaanse en Arubaanse Zaken.

 




7. Barry Madlener

37 jaar, Rotterdam
   Image
 

Een van de gezichten van Leefbaar Rotterdam. In de gemeenteraad van de Maasstad was Barry Madlener een van de mensen die Rotterdam na tientallen jaren PvdA-dominantie nieuwe hoop gaf. Nu is hij betrokken bij nieuwe kansen voor Nederland. Madlener wil Nederland weer in beweging krijgen. Letterlijk. Want hij wil zich inzetten om de files aan te pakken en onze infrastructuur Dus: ruimte voor de auto. Madlener: "De auto is het meest populaire openbaar vervoer. Zorg er dus voor dat mensen die weer volop kunnen gebruiken." Madlener wil meer wegen en bredere wegen.
Madlener is PVV-woordvoerder Verkeer en Waterstaat en VROM en tweede woordvoerder Economische Zaken.

 




8. Teun van Dijck

43 jaar, Willemstad, Curacao
   Image
 

Teun van Dijck was bij de verkiezingen een van de vele ondernemers op de PVV-lijst. Maar waar anderen actief zijn in Nederland, zocht hij het verderop. Van Dijck was actief in het laatste stukje tropisch Nederland: de Antillen. Daar was hij actief als headhunter. Voor de Partij voor de Vrijheid / Groep Wilders treedt hij straks in de Kamer op als financieel specialist. Van Dijck wil niets liever dan dat de overheid een gezond huishoudboekje heeft. Dat kan door heldere keuzes te maken. Natuurlijk zal hij ook zijn expertise inzake de Antillen gebruiken.
Van Dijck is PVV-woordvoerder Financiën,  Rijksuitgaven en Nederlands-Antilliaanse en Arubaanse Zaken.

 




9. Sietse Fritsma

34 jaar, Den Haag
   Image
 

Sietse Fritsma zit vol met verhalen over de excessen van ons immigratiebeleid. En hij kan het weten. Zes jaar werkte hij voor de IND, de immigratie- en naturalisatiedienst. Daar werd hij elke dag geconfronteerd met de mazen in de immigratiewetten en de manier waarop daar volop misbruik van wordt gemaakt. De politiek sluit ondertussen de ogen voor de realiteit. Elk jaar komen duizenden gelukszoekers Nederland binnen. Onder hen velen die zeer slecht zijn opgeleid, bovenmatig crimineel zijn en veel een beroep doen op een uitkering. Terwijl hij nog niet eens gekozen was in de Tweede Kamer had hij zijn eerste overwinning al binnen. Hij werkte mee aan het schrijven van de motie-Wilders die 28 september 2006 door de Kamer werd aangenomen. De praktijk dat vreemdelingen onbeperkt verblijfsvergunningen kunnen aanvragen wordt gestaakt. Fritsma weet uit de praktijk hoe nodig dat was.
Fritsma is PVV-woordvoerder Vreemdelingenbeleid en Integratie, alsmede Sociale Zaken. Hij is tweede woordvoerder Onderwijs.